Augusztus 26-án ünnepelte az eredeti Mini bemutatásának 50. évfordulóját a márka. Ennek alkalmából az immár nagybetűs márka az őszi Frankfurti Autószalonra elkészítette a MINI Coupe Conceptet. Ugyanakkor nem ez lesz az egyetlen újdonság a BMW-csoporthoz tartozó vállalat standján.

A 26-án Nizzában tartott születésnapi partin a kiválasztottaknak már megmutatták egy másik tanulmány terveit, amely persze kiszivárgott, így mi is láthatjuk. Érkezik a MINI Roadster Concept.

Kétüléses roadster

Kétüléses roadster

Kétüléses roadster


A MINI-nek már van nyitott modellje, miben más ez? Szemmel láthatóan az az újdonság, hogy a kupéhoz hasonlóan a roadster is csak kétüléses. A tetőt így előrébb hozhatják a hátsó ülések helyére. Lenyitott állapotban az összecsukott tetőt egy pluszelem takarhatja, amely még inkább kihangsúlyozza a kocsi különlegességét.

Természetesen a maximális vezetési élményről szól a roadster, így a tömegéből is faragnak, miközben az 1,6-os turbómotor 211 lóerős, John Cooper Works változatát szerelik az orrába, de az önzáró differenciálmű és a nagyobb fékek is részei a csomagnak.

A kiszivárgott hírek szerint nem is csak bemutatóra szánja autóit a MINI, de 2011-től gyártásba kerülnek és elérhetők lesznek az összes piacon. Az is kiderült, hogy mégsem mutatják be a MINI Clubman szabadidő-autó változatát ősszel, a gyár jövő tavaszra halasztotta a premiert.