Szokásához híven csepegteti a híreket új szabadidő-autójáról a Hyundai. Azután, hogy a múlt héten rajzot közöltek az autóról, itt az első hivatalos fotó. Persze csak elöről, hogy majd a hátuljával és a belsejével külön foglalkozzunk. Még szerencse, hogy a fényképezős mobiltelefonok korában nem kell erre várnunk.

Lekapták az utasterét

Lekapták az utasterét

Lekapták az utasterét


A Tucsont váltó Hyundai ix35 a márka új “folyékony szobrászat” elnevezésű formatervéből építkezik. Mindez azt jelenti, hogy a karosszériát lendületes, hullámos ívek díszítik mindenfelé. Az itt alkalmazott formai megoldások a későbbiekben más Hyundai-modelleken is megjelennek.

4,4 méter hosszú az ix35, miközben 1,82 méter széles így a kisebb szabadidő-járművek közé sorolható. Lendületes formáját erősíti, hogy bár a Tucsonnál 8,5 centivel hosszabb és 2 centivel szélesebb, de 30 milliméterrel alacsonyabb. A nagyobb méret tágasabb utasteret eredményez, így a vezető és utasai kényelmesebben utazhatnak.

Kiszivárgott a hátulja is

Kiszivárgott a hátulja is

Kiszivárgott a hátulja is


Bár motorokról továbbra sem beszél a Hyundai,annyit leszögeznek, hogy a jobb aerodinamikának köszönhetően kedvezőbb üzemanyag-fogyasztással és kisebb CO2-kibocsátással üzemel az ix35-ös, mint a kifutó modell.

A kiszivárgott hírek szerint az összkerékhajtás mellett elsőkerék-hajtással is elérhető lesz az ix35. A motorok között ott lesz a nemrég bemutatott, közel 400 Nm-s nyomatékkal bíró, 2,0 literes dízelmotor is.