Ismét van kabrió a Maserati kínálatában, miután az olasz gyár leleplezte a GranSport nyitható tetős változatát. A GranCabrióra keresztelt modellt három hét múlva a Frankfurti Autószalonon állítják ki elsőként.

Az autó érdekességét az adja, hogy szemben a korábban kínált GranSport Spyderrel, a GranCabrio nem kettő, hanem négyüléses. Ilyet eddig nem gyártott a Maserati. A vállalat nem is 2+2-es kialakításról beszél, mint írják, a hátul ülők sem mellékszereplők, hanem igazi sztárok az utazás során.

A tágas utastér kialakításához komoly tengelytávolság szükséges, amiben a 4,8 méteres autó nincs is híján, a Maserati állítása szerint a GranCabrióé a leghosszabb tengelytáv jelenleg a kabriópiacon. A 2942 milliméter nem rossz, de az biztos, hogy a Maybach nyitható kivitelét nem vették figyelembe.

Négy személynek kínál helyet

Négy személynek kínál helyet

Négy személynek kínál helyet


Persze a hagyományosan vászontető alatt nem jut túl sok hely a csomagoknak. A gombnyomásra automatikusan nyitódó tető mindössze 173 liter helyet hagy szabadon.

Ahogy a többi Maserati típusába, itt is a Ferrari eredetű 4,7 literes motor kerül a kocsi orrába, hatfokozatú automata váltóval és önzáró differenciálművel párosítva. A V8-as motor erősebb, a GranTurismo S-ben is alkalmazott, 440 lóerős változata gyorsítja a kocsit. A GranCabrio 5,4 másodperc alatt éri el a százas tempót, végsebessége 283 km/óra.

A kocsi az őszi bemutató után 2010 elején jelenik meg az elsőszámú európai piacokon. Árát majd Frankfurtban árulják el.