A Kia cee’d testvére, a háromajtós pro_cee’d itt van a kanyarban. A szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó alsó középkategóriás autó sokak kedvence lehet hamarosan.

A testvérénél hosszabb (4250 mm) alacsonyabb és könnyebb autóról a gyártó azt ígéri, hogy igazán sportos élmény lesz majd a vezetése. A megnövelt hosszúság jelentős láb- és csomagtér növekedést hoz, lehajtott ülésekkel pedig a cee’dével megegyező helyünk lesz pakolni.

A sportosságot a tervezők az autó optikai megnyújtásával hangsúlyozzák: az orr 10 mm-rel hosszabb, a hűtőrács és a szélvédő is kisebb szögben dől, mindehhez pedig 30 mm-rel alacsonyabbra is építik a pro_cee’d-et. Az ajtókat is meghosszabbították 276 mm-rel, és az övvonal is jóval karakteresebb, ettől oldalról is jóval dinamikusabbnak látszik majd az új Kia. A sportosság érzéséhez járul hozzá az eddigi modellekkel ellentétben egyáltalán nem elrejtett kipufogó is.

Katt a galériára!

Katt a galériára!

Katt a galériára!


A hátsó oszlopot és a légterelőt is áttervezték, de mivel a hátsó szélvédő meredekebb szögben ível lefelé, így a belső tér tekintetében ez sem jelent lemondást. A látványon kívül persze a praktikumra is gondoltak a tervezésnél, a jelentős láb- és csomagtér mellett az ajtók 70 fokos nyílásszöge is elég kényelmesen hangzik. A 2:3 arányban lenyitható hátsó üléseket is áttervezték, a pro_cee’d-ben nem kell már leszerelni a fejtámlákat a tökéletes előrehajtáshoz.

Ötféle motor jár majd pro_cee’d-hez, 90-től 143 lóerőig mindenki megtalálhatja a kedvére valót, ahogy a korábbi cee’deknél alkalmazott mindhárom sebességváltó is a kínálat része lesz. A hírek szerint 12 színben és jelentős számú választható extrával kínálják majd eladásra a pro_cee’det.

Azoknak pedig, akik még sportosabbak szeretnének lenni, jó hír, hogy szó van egy  Sports Pack-ről is, amely 225/45-ös, 17 colos könnyűfém felniket, keményebb lengéscsillapítót, könnyűfém pedálokat és sportbelsőt takar.