Nem csak Lando Norris pole-pozíciójáról marad emlékezetes a McLaren számára a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati napja, ugyanis a harmadik szabadedzés előtt kigyulladt a wokingi istálló motorhome-ja. Személyi sérülés nem történt a tűzesetben, ám Norris később elárulta, hogy a történtek után a csapatnak kompromisszumok mellett kellett folytatnia a felkészülést a vasárnapi versenyre.

A brit versenyző szombaton még azt nyilatkozta, hogy akár a McLaren egész szezonjára kihathat a motorhome-tűz, úgy tudni, a wokingi istállónál azt remélik, hogy egy alapos takarítást követően már a nyári szünet előtti utolsó versenyre, a Belga Nagydíjra helyrehozhatják a megrongálódott létesítményt – írja a Motorsport.com.

Bár időben, még a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezték a lángokat, így megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen más csapatok motorhome-jaira, a wokingiak kiszolgálóegységét – az evakuálást követően – a nap hátralevő részére el kellett keríteni, sőt, még órákkal az elektromos tűz is dőlt belőle a füst.

Amíg az állandó motorhome helyreállítására nem kerül sor, kénytelen ideiglenes megoldáshoz nyúlni a McLaren, ráadásul nemcsak a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjra, hanem azt követően a hazai versenyére, a Brit Nagydíjra is. Az ezzel kapcsolatos tervekről órákkal a barcelonai verseny előtt még nem tudtak nyilatkozni a wokingiak.