Bármelyik pillanatban bejelenthetik, hogy Flavio Briatore több mint 15 év után visszatér a bajnokság körforgásába: tanácsadóként igazolja le az Alpine csapata – értesült a RacingNews365.com.

A 74 éves szakember korábban csapatfőnökként irányította az enstone-i gárdát, amikor az még Benettonként, aztán Renault-ként volt jelen a mezőnyben. Vezetése alatt a később további öt vb-elsőséget bezsebelő Michael Schumacher 1994-ben és 1995-ben, Fernando Alonso pedig 2005-ben és 2006-ban nyert világbajnoki címet.

Briatorét később eltiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miután kiderült, hogy kulcsszerepet játszott a 2008-as Szingapúri Nagydíj végeredményét befolyásoló Crashgate-botrányban. Eltiltását 2010 elején helyezte hatályon kívül a francia bíróság, azóta Fernando Alonso menedzsereként rendszeresen felbukkan a paddockban.

Úgy tudni, Briatore kinevezését már a csapattagokkal is közölték. A hivatalos bejelentés pedig tényleg csak idő kérdése: a Formula.hu helyszíni információi szerint akár már a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki napján sor kerülhet rá.

Frissítés (09:05):

Ahogyan arra számítani lehetett, az Alpine nem időzött sokáig a hivatalos bejelentéssel. Az enstone-i csapat péntek reggeli megerősítette, hogy Briatore tanácsadóként fogja segíteni a vezérigazgató Luca de Meo munkáját, többek között fiatal tehetségek felkutatásában, a pilótapiac nyomon követésében, a jelenlegi struktúra értékelésében, továbbá egyes stratégiai kérdésekben is kikérik a véleményét.

BWT Alpine F1 Team announces Flavio Briatore as Executive Advisor BWT Alpine F1 Team can confirm that Flavio Briatore...

Közzétette: Alpine F1 Team – 2024. június 20., csütörtök