Jelenleg a Forma-1 legvonzóbb, 2025-re biztosan szabad versenyülése a Mercedesnél található. Hogy ki ül jövőre George Russell mellé, az még továbbra is nyitott kérdés. Mindenesetre Imolában Lewis Hamilton, a távozó versenyző javasolt egy utódot.

„Őszintén szólva fogalmam sincs, mik Toto [Wolff – a szerk.] tervei, de én egy fiatalt választanék. Ha én döntenék, valószínűleg Kimi mellett döntenék” – utalt a Mercedes-nevelés Andrea Kimi Antonellire a hétszeres világbajnok.

A még 17 éves Forma-2-es pilóta neve gyakorlatilag év eleje óta a köztudatban él, mint potenciális utódjelölt. A nevelőszériákban bizonyított, olyannyira, hogy ottani teljesítménye alapján már meglehetne F1-es „jogsija”, azaz a szuperlicenc, de még túl fiatal ehhez. Hivatalosan 18 éves korában (a szeptemberi Olasz Nagydíj előtt) juthat hozzá leghamarabb az engedélyhez, de két hete fény derült arra, hogy valaki már idő előtt kérvényezte, hadd kaphasson az olasz idő előtt versenyengedélyt.

Hamiltont egyébként nem lehet vádolni azzal, hogy nem tudja, mit beszél. 2007-ben ő is újoncként csöppent a Forma-1-be, ráadásul közel volt ahhoz, hogy első évében világbajnokká koronázzák. A közelmúltban is láthattuk, hogy egy tehetséges és talpraesett újonc megállja a helyét a nagyok között, elég csak Oliver Bearman ferraris beugrására gondolni Szaúd-Arábiából.