Lewis Hamilton jövőre már a Ferrari versenyzője lesz, de a szezon előtti fogadkozásai során nem győzte ismételgetni, hogy idén még mindent beleadva próbálja a lehető legjobb eredményt elérni a Mercedesszel. A nagy akarásnak eddig nyögés a vége, George Russell az összes nagydíjon csapattársa előtt ért célba.

Egyetlen kivételként a kínai sprinten Hamilton ugyan felállhatott a dobogóra, de ezután úgy gondolta, érdemes lenne kísérletezgetni, és teljesen átállította az autóját az időmérőre. Ennek eredménye egy Q1-es kiesés és újabb magyarázkodás lett, Hamilton aztán a másnapi futamot is végigpanaszkodta.

A Jordan korábbi technikai igazgatója, Gary Anderson szerint ideje lenne, ha a hétszeres világbajnok befejezné a panaszkodást, magyarázkodást és kifogáskeresést, ezzel együtt pedig megpróbálná elfogadni, hogy a Mercedes idei autójának korlátai vannak.

„Úgy tűnik, Hamilton még mindig reménykedik abban, hogy varázsütésre egyszer csak az élen találja magát. Nos, a motorsportban töltött éveim alatt még soha nem láttam, hogy ilyen valóban megtörtént volna” – nyilatkozta Anderson.

„A Mercedesnek a 2022-es szezon kezdete óta alapvető problémái vannak az autójával, nincs olyan beállítás, amivel ezt orvosolni lehetne. Úgy tűnik, hogy Hamilton képtelen elfogadni, hogy mik a realitások a Mercedes jelenlegi helyzetében.”

„A magyarázkodásnak egy ponton véget kell vetni, a garázs Hamilton felőli oldalán a döntéshozatali folyamatokat meg kell kérdőjelezni. Ha én Toto Wolff helyében lennék, a futam utáni hétfőn mindenkinek feltettem volna a kérdést, hogy mégis miért változtattunk a beállításokon a verseny előtt? És persze nem árt tisztába tenni azt sem, hogy amikor Hamilton teljesen más beállítási irányokról beszél, azok valószínűleg nem annyira vadak, mint amilyennek láttatni szeretné őket.”