Kedden röppentek fel először azok a pletykák, miszerint a Ferrari Forma-1-es csapatához rövidesen új főszponzor érkezik. A hírek ellentmondóak voltak azzal kapcsolatban, hogy még a Miami Nagydíj előtt megérkezik az új támogató, vagy csak jövőre.

Ma azonban kiderült, hogy azonnali hatállyal beáll a maranellóiak mögé a Hewlett-Packard (HP). Az üzlet komolyságát jól mutatja, hogy névadó szponzor lett az amerikai technológiai cég: a közösségi oldalakon már meg is történt a névcsere, Scuderia Ferrari HP néven található meg az olasz csapat.

F1: Új főszponzor érkezett a Ferrarihoz 1

Az együttműködés pontos részletei nem ismertek, csupán annyi, hogy több éves partnerségről van szó. Egyes források szerint a beszálló szponzor annyi pénzt hoz a Ferrarihoz, ami évente fedezi a költségsapka kétharmadát – ez kb. 90-95 millió dollárt jelent.

A kék HP-logók természetesen már Miamiban feltűnnek az autón, de ez még nem az a kékség, amit a Ferrari tervez a következő hétvégére.

A HP egyébként már korábban is jelen volt a Forma-1-ben. A rajongóknak leginkább a Williams juthat eszébe a márkáról, 2002 és 2005 között voltak jelen a kék-fehér autókon a hatalmas logók.

F1: Új főszponzor érkezett a Ferrarihoz 3

A Williams FW25 2003-ból (Kép: Clive Mason/Getty Images)