A múlt vasárnapi Kínai Nagydíj első biztonsági autós szakaszának végén Lance Stroll nemes egyszerűséggel megtorpedózta hátulról Daniel Ricciardót, amiért a kanadai nemes egyszerűséggel mindenki mást hibáztatott saját magán kívül. A felügyelők tíz másodperces büntetést szabtak ki Strollra az incidens miatt.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack arról beszélt a leintés után, hogy Stroll „nagyon gyorsan és nagyon szigorú” büntetést kapott, amivel azt próbálta érzékeltetni, hogy a felügyelők nem vették figyelembe az eset összes körülményét. Amin valójában túl sok elemeznivaló azért nem is volt, mert Strollon kívül mindenki más meg tudott állni időben, amikor feltorlódott a sor.

A Stroll és a versenymérnöke, Andrew Vizard közötti, leintés után történt rádiózás is olyan érzést keltett, mintha a csapat elveszítette volna a realitásérzékét a kanadai versenyzővel kapcsolatban.

„Ez pech volt, haver. Az eleje kifejezetten jól ment, az első két etap remekül alakult a biztonsági autóig. Csak infóként: egy nagy harmonika volt az egész. Azt hiszem, valószínűleg Sainz volt, aki elöl okozta az egészet” – magyarázta Vizard, virtuálisan veregetve Stroll vállát.

Stroll a levezető körben is füstölgött a tíz másodperces büntetése miatt, nevetségesnek nevezve azt. „Az egész sor állva maradt előttem. Kétszer! Valaki fékezett” – panaszkodott a kanadai, amire a mérnökének rögtön volt kész válasza.

„Igen, láttuk. Egészen biztosan nem te voltál. Egyszerűen volt egy kis káosz, nem igaz? Mások nem vezettek valami jól, te többet érdemelsz ennél” – mondta Vizard.

Az lehet, hogy az Aston Martin nem is titkolja, Strollra akarja építeni a csapatot, de azért mások hibáztatása helyett igazán meg lehetne mondani neki egyenesen, ha valami szimplán az ő hibája.