Daniel Ricciardo a 2023-as szezonban visszatalált a Forma-1-be, a Red Bull mentőövet dobott az ausztrálnak és beültette kisebbik csapatába, az azóta RB-re átnevezett alakulatba. 2024 fontos év lehet a karrierjében: ha szeretne még győzelemre alkalmas autóval versenyezni, ahhoz minden bizonnyal az idén kell villantania valamit.

Nem hisz azonban ebben a feltámadásban 1997 Forma-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve. A kanadai szerint Ricciardo sokkal inkább köszönheti jelenlegi F1-es állását annak, hogy ő Daniel Ricciardo, mintsem annak, milyen jól is vezet.

„Ricciardo az imázs és a modern közösségi média egyik készterméke. Nem alapozhatjuk a hosszú karrierjét az eredményekre. Ez nem áll össze” – fogalmazott Villeneuve a nyolcszoros futamgyőztes kapcsán. „Köszönetet mondhat a Netflixnek és ezeknek a dolgoknak. A vigyora, a paddockbéli attitűdje, a viselkedése a kamera előtt… Még Cunoda ellen sem teljesít briliánsan.”

Csak a vigyoráért tartják Ricciardót a Forma-1-ben 1

Jacques Villeneuve (Kép: Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

„Ezzel viszont értéket hoz az F1-nek, ezért van még itt. Rengeteg olyan pilóta van, akik olyan gyorsak, mint ők, de nincs ilyen imidzsük, így azt választják, akiknél ez megvan” – véleményezett Villeneuve.