Miközben csapattársa, George Russell a legjobb három között végzett, Lewis Hamilton csak a kilencedik helyre kvalifikált a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésén. A hétszeres világbajnok nem volt elégedett a pénteken nyújtott teljesítményével, a Mercedes idei autójával azonban annál inkább.

„Nem volt a legjobb ez az időmérő, de George pozíciója és tempója bizonyítja igazán, milyen keményen dolgozott mindenki a tél folyamán. Csodálatos, hogy olyan autónk van, amivel végre harcolhatunk. Valóban egyesíti a tüzet és a lángot bennünk, versenyzőkben” – dicsérte az idei autóját a 39 éves pilóta.

A Russell-lel szembeni, több mint két tizedmásodperces lemaradását főként a beállításbeli különbségekkel magyarázta Hamilton. „Nagyon jól sikerült a tegnapi nap. Előbb ugyanazokon a beállításokon voltunk George-dzsal, majd két, egymástól eltérő irányt próbáltunk ki. Az enyém viszont nem volt jó egykörön, megtankolt autóval azonban sokkal kényelmesebnek éreztem.”

„Remélem, hogy a holnapi nap is ezt tükrözi majd, ugyanis sokkal nagyobb áldozatot követelt, mint azt gondoltam, de bízom benne, hogy kifizetődő lesz. Sokat kell dolgoznom azon, hogy megelőzzem az előttem lévő, gyors autókat, de szórakoztató lesz” – idézte a várakozásait a Sky Sports F1.