Napjainkban a mesterséges intelligencia karnyújtásnyi távolságra van bárkitől, jelenleg betöltött szerepéről személyesen is megkérdeztük a Forma-1-es csapatfőnököket a Magyar Nagydíj hétvégéjén. Nem tudjuk, hogy Lewis Hamilton olvas-e bennünket, azonban Japánban ő is felvetette, hogy bizonyos területeken hasznát lehetne venni a technológiának.

A brit szíve szerint a büntetések kiosztását bízná az MI-re. A téma azok után jött elő, hogy Max Verstappent egy nyilvánvaló feltartásért nem büntették meg Szingapúrban az időmérőt követően, majd a csapatok panaszaira reagálva a Nemzetközi Automobil Szövetség elismerte, valóban hibáztak.

„Ez a szabály ugyanúgy szól rengeteg ideje, tudjátok? El kell kezdenünk a mesterséges intelligencia felé nézelődnünk ezen a téren, hogy jó döntéseket kapjunk” – fogalmazott a Mercedes versenyzője. „Szeretném látni, hogy az MI jobb munkát végez-e vagy sem” – utalt a stewardok munkájára a brit.

A döntés kapcsán többen is megszólaltak a Japán Nagydíj felvezetésében, gyakorlatilag nem volt, aki helyeselte volna a döntést.

Neked hogy tetszik Hamilton ötlete?
Egyetértek vele, jó ötlet
53% (29)
Tényleg szükség lenne változásra, de az ne az MI legyen
34% (19)
Ne változzon semmi, jó a jelenlegi rendszer a stewardokkal
13% (7)