A Forma-1-es Monacói Nagydíj során lelepleződött a Red Bull padlólemeze, illetve annak komplexitása. Sokan már a hétvégét megelőzően is azt gondolták, hogy az autó nem látható részeinek megoldásaival tett szert óriási fölényre az energiaitalos istálló, ezt a képet pedig csak tovább erősítette a riválisokban, amikor az időmérőn megemelték Sergio Perez autóját, és láthatóvá vált a padlólemez, illetve annak bonyolultsága.

“Személyesen töltöttem el időt a padlólemez nézésével, de a McLaren 100 aerodinamikai mérnöke még többet tölt el vele” – mondta Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke. “Hogy őszinte legyek, amikor megláttam, azt mondtam, hogy le a kalappal a Red Bull előtt. Meg tudom érteni, miért van ekkora teljesítményük.”

A Ferrari is a fotók elemezgetésébe kezdett. “Mindannyiunknak rengeteg képe van a többi autóról” – fogalmazott Frederic Vasseur csapatfőnök. “Eléggé nehéz, vagy talán lehetetlen azonban az, hogy megpróbáljuk lemásolni ezt, mert ez inkább egy nagy koncepció része. Csupán egyetlen alkatrészt nem másolhatunk le az autójukról” – utalt a francia arra, hogy a padlólemez akkor sem feltétlenül működne jól más autón, ha egy az egyben áthelyeznék.