Elérte az egymilliárd dollárt – ami jelen sorok írásakor közel 346 milliárd forintnak felel meg – Toto Wolff nettó vagyona, amivel a világ 2540. leggazdagabb emberének számít a Forbes listáján. A Mercedes csapatfőnöke jólétét többek között annak köszönheti, hogy az általa irányított alakulatban 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, de az Aston Martin Forma-1-es csapatának is az egyik befektetője.

A gazdasági portál magyarázata szerint Wolff anyagi szintlépése annak tudható be, hogy szerepelt a Netflix F1-es dokumentumfilm-sorozatában, a Drive to Survive-ban, amivel hírességként lényegesen növelte az értékét.

Érdekesség, hogy Wolff épp azután lépett be a dollármilliárdosok szűknek mondható körébe, hogy a Mercedes éveken át tartó dominanciája véget ért. Ugyanakkor az Aston Martinban 2020-ban vásárolt, 1 százalékos tulajdonrésze lényegesen többet ér most, mint korábban, a silverstone-i gárda ugyanis Fernando Alonso révén zsinórban három dobogós helyezéssel kezdte az idei szezont.

Wolff pénzügyeire már Alonso első, bahreini harmadik helyezése is pozitív hatást gyakorolt, a piaci kapitalizációja, vagyis pillanatnyi számszerűsített értéke 24 óra leforgása alatt 300 millió dollárral nőtt – írja a Crash.net.

Társoldalunk, a First Class beszámolt arról, hogy eddig példátlan módon három magyar is található a dollármilliárdosok listáján, melyen összesen 2640-en szerepelnek.