Logan Sargeant révén 2023-ban új pilóta mutatkozhat be a Forma-1-ben. A Williams amerikai üdvöskéjének az utolsó Forma-2-es hétvégéig küzdenie kellett azért, hogy megszerezze a királykategóriában induláshoz szükséges szuperlicencet, az eredménykényszer mellett pedig a csapat folyamatosan szabadedzéseken futtatta a pilótát, hogy további szuperlicencpontokat gyűjtsön az F1-es jogsihoz.

Nem volt ez egy ideális helyzet a pilóta szemszögéből, ennek több jele is mutatkozott a Forma-2-ben, de ezt a Williams részéről is így gondolják. Sven Smeets, az istálló sportigazgatója elárulta, hogy Nicholas Latifi utódjának eredetileg más programot szántak. “Kétéves tervünk volt Logannel a Forma-2-ben. Mindenki így kezdi, viszont amikor a szezon elkezdődött, nagyon hamar látni kezdtük a potenciált és azt, hogy talán nincs szüksége két évre az F2-ben” – mondta a szakember.

Túl korán érkezett a Forma-1 újonca? 1

Logan Sargeant

“Nem mondtuk neki, hogy meg kell nyernie a bajnokságot vagy másodiknak kell lennie. A fejlődése, az egy körön mutatott nyers tempója és az érettsége volt az” – sorolta az okokat Smeets, amiért bizalmat szavaztak a pilótának.

“Minden abba az irányba mutatott nyár felé, hogy ő lehet az egyik pilótajelöltünk” – tette hozzá a sportigazgató. A Williamset tavaly egy mondatban emlegették még Oscar Piastrival is, aki az Alpine-tól érkezhetett volna “kölcsönbe” a grove-i alakulathoz. Piastri azonban szakított az Alpine-nal és elment a McLarenhez, így került helyzetbe Sargeant.