A Magyar Nagydíjon vitatható stratégiai döntésekkel bukta el a futamgyőzelmet a Ferrari, a stratégiai részleg ráadásul nem először lőtt bakot idén. Cesare Fiorio a ’90-es évek elején volt a Ferrari vezetője, szerinte azonnali változtatásra lenne szükség.

“A budapesti események után nagyon vártam egy beavatkozást John Elkanntól (a Ferrari elnök-vezérigazgatója – a szerk.), sajnos nagyon sok volt idén a hiba” – mondta Fiorio az olasz Autosprintnek.

“Az idei autó nagyon versenyképes, nagyot lépett előre két év alatt a csapat. Ezért Mattia Binottót illeti elismerés, aki technikailag mindig is nagyon képzett volt. Neki maradnia kell a helyén, de Ruedának mennie kell.”

Fiorio a Ferrari össztűz alatt álló stratégiai igazgatójára, Inaki Ruedára utalt, akivel szemben kemény kritikát is megfogalmazott. “Soha nem adott hozzá semmilyen pluszt azokhoz a csapatokhoz, amelyeknél korábban dolgozott.” Rueda a McLarennél, a Jordannél, a Renault-nál és a Lotusnál töltött évek után 2015-ben került a Ferrarihoz, tavaly léptették elő stratégiai vezetővé.