A Forma-1-es Magyar Nagydíj leintése után Charles Leclerc magyarázatot követelt a Ferraritól az újabb taktikai baklövésért, miközben hátránya 80 pontosra hízott az összetettet vezető Max Verstappennel szemben.

Az olasz csapat korábbi versenyzője, Felipe Massa szerint azonban rosszul teszi a monacói, hogy a nyilvánosság előtt ad hangot frusztrációinak. „Nyilván nem boldog, de türelmesnek kell lennie, mert ha most elkezd harcolni, az nem fogja segíteni a csapatot” – mondta a Sky Sports F1 podcastjében.

„Charles nem felejtheti el, hogy az előző versenyen ő hibázott, amivel nagy esélyt dobott el, a futamgyőzelemmel, illetve rengeteg ponttal együtt” – tette hozzá a brazil, aki 2002-tól 2017-ig tartó pályafutása során 11 futamon nyert. „Türelmesnek kell lenned, még akkor is, ha nem örülsz egyes döntéseknek és hibáknak. A megfelelő módon, profin kell harcolnod.”

„Az ilyet nem szabad a külvilág felé közvetíteni, mert ha így teszel, az egyik oldalnak sem segít, még akkor sem, ha a Ferrari idén több hibát követett el. Egy kifelé mutatott küzdelem nem segít rajtuk.”

F1: Leclerc ne harcoljon a Ferrarival! 2

Felipe Massa

Massa szükségét látná annak, hogy újraszerveződjön a Ferrari stratégiai csapata, illetve mérlegelje döntéseit és kiküszöbölje az azokban felmerülő problémákat, amiért pedig Mattia Binotto a felelős. „Nagyon jól ismerem őt. Amikor még motormérnök volt, nagyon sokáig együtt dolgoztunk. Nagyon jó és profi mérnök, aki ért a technikai oldalhoz, de emberként is nagyon szeretem, mivel őszinte és jó” – védte meg a jelenlegi csapatfőnököt.

Az idei botladozások dacára a korábbi Forma-1-es versenyző örül annak, hogy a Ferrari újra képes a győzelmekért harcolni. „Jó újra harcban látni a Ferrarit, de ez mindenkinek nyilvánvaló” – jegyezte meg a 41 éves Massa, aki ugyanakkor már biztos benne, hogy az idei csatát elveszítették az olaszok a Red Bull-lal szemben.