A múlt hétvégi Magyar Nagydíjon folytatódott a Ferrari – kisebb megszakításokkal – április óta tartó botladozása, miután a csapat stratégiai baklövéseiben gazdag versenyen mindkét pilóta, Carlos Sainz és Charles Leclerc is lecsúszott a dobogóról, habár úgy tűnt, a futamgyőzelemért is csatában lehetnek.

Mattia Binotto ennek ellenére tagadja, hogy változásokra lenne szükség a csapaton belül. „Ez nem balszerencse kérdése, de változtatni sem kell semmin” – jelentette ki a csapatfőnök a verseny után. „Ez mindig része a folyamatos tanulásnak, az építkezésnek – ez utóbbi adja a tapasztalatot és a képességeket. A dolgok végére kell nézni, hogy ez érthetőek legyenek a miértek. A szezon első felének mérlegét elnézve azonban nincs okunk arra, hogy változtassunk.”

Az olasz szakember hozzátette: a csapatnak azzal kell foglalkozni, mi volt a baj a Hungaroringen, meg kell érteni a problémát, hogy legközelebb ne forduljon elő, és újra versenyképesnek lenni.

F1: Reagált a Ferrari botladozására a főnök 2

Mattia Binotto

Binotto állítása szerint a Ferrarinak a hétvégén nem volt olyan tempója, hogy esélyes legyen a győzelemre, függetlenül attól, milyen taktikai döntéseket hozott a csapat.

Pedig a stratégiát még Leclerc is megkérdőjelezte a verseny után, amit csak hatodikként fejezett be, így 80 pontosra nőtt a hátránya a regnáló bajnok Max Verstappennel szemben. Binotto bízik benne, hogy a következő hetekben a monacói „képes lesz pihenni és ellazulni, hogy még sikeréhesebben térjen vissza” a nyári szünetről, ezzel segítve a Ferrari formába lendülését.

A Ferrari a konstruktőri bajnokságban is egyre inkább lemarad: már 97 pontos különbséggel követi a Red Bullt, miközben az év elején felzárkózó, egyelőre futamgyőzelem nélküli Mercedes 30 egységnyire közelítette meg az alakulatot.

A Ferrari formaromlását és hungaroringi esés-kelését a Vezess Csapatrádió legutóbbi adásában is kiveséztük: