Csúnya Red Bull-betlivel ért véget a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése: amellett, hogy Max Verstappen a Q3-ban motorproblémák miatt csak a tizedik helyen végzett, Sergio Pérez már a Q2-ben elvérzett, így csak a címvédő holland mögé állhat fel a rajtrácson vasárnap.

„Eléggé balszerencsés, hogy csak alig pár tizeddel maradtam le” – mondta kiesése után a Sky Sports F1 kamerái előtt a mexikói. „A Q2 végén sokat, néhány tizedet veszítettem Kevin [Magnussen] miatt. Nagyon mélyen be kellett mennem a kanyarba, és utána már nem tudtam visszazárkózni.”

„Remélhetőleg holnap képesek leszünk egy erős felzárkózásra” – tekintett előre bizakodva a vb-pontverseny jelenlegi harmadik helyezettje.

Magnussen állítólagos feltartása csak az egyik oka volt Pérez idő előtti búcsújának. Percekkel korábban a Red Bull pilótájától elvettek egy köridőt pályaelhagyásra hivatkozva, majd nem sokkal később a döntést visszavonták. Addig kieső helyen állt a mexikói, de ezután is csak a kilencedik helyen, ám ennek ellenére a végjátékot a garázsban ülve szemlélte a csapattal együtt.