Sergio Pérez Q2-es kiesése után Max Verstappen motorgondjai nehezítették meg a Red Bull időmérőjét a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, így a két pilóta csak a 10., illetve a 11. rajtkockából várhatja a vasárnapi startot.

„Még nem beszéltem a csapattal erről” – felelte a Sky Sports F1 kérdésére a tavalyi világbajnok. „Nem gondolom, hogy nagy lenne a baj, de olyan volt, amit alapvetően nem tudtunk a pályán megoldani. Ez roppant sajnálatos.”

„Lenyűgöző a tegnapi nap óta végbement fordulat, ami a gyárban dolgozó srácoknak és lányoknak is köszönhető. Nagyon sok elemzés zajlott, hogy megértsük, mi az, ami nem működtt a tegnapi nap folyamán.”

„Az mindenképpen pozitív a mai napban, hogy rájöttünk, mi ment félre, így már sokkal jobb volt vezethetőség tekintetében az autó, egy olyan pályán, ami nem igazán fekszik nekünk. Ez jó hír lehet az év hátralevő részére is, hogy olyan helyszínen is versenyképesek tudunk lenni, amin amúgy nem vagyunk erősek” – taglalta a Red Bull fejlődését.

„Ugyanakkor természetesen jó lett volna, ha a legjobb háromból indulhatok. Úgy vélem, meglett volna hozzá a tempónk, mert a Q2-ben elég gyorsnak tűntünk. Jó fordulat, de balszerencse, hogy egy apró malőr miatt a 10. helyről indulunk.”

Habár az időmérő utáni értékelésében elég higgadtan nyilatkozott, menet közben hallhatóan frusztrálta őt, hogy nem működik megfelelően az autója. „Nincs motorerőm. Nincs, b****a meg! Semmi sem működik… Próbáljátok meg kijavítani!” – kiabálta a rádióba Verstappen.

Időmérős betlije ellenére is jókora előnnyel vonulhat nyári szünetre a holland, az összetettben ugyanis 63 ponttal előzi Charles Leclerc-t.