A Forma-1-es Brit Nagydíj időmérőjét követően a szokásos módon a rajtrácson készült interjú a három leggyorsabb pilótával. A másodikként végző Max Verstappent azonban nem fogadta kitörő öröm Silverstone-ban, a Red Bull hollandját kifütyülte a közönség, fújolással “üdvözölték” a világbajnokot.

Az esetre Lewis Hamilton is reagált, aki nem nézte jó szemmel, mi történik. “Jobbak vagyunk ennél, nem kell fújolni. Nem értek ezzel egyet. Azért kellene itt lenniük, hogy szurkoljanak. Talán még érzik a tavalyi év okozta fájdalmakat” – utalt vissza Verstappennel való rivalizálására a hétszeres világbajnok, mely Silverstone-ban egy óriási balesetben csúcsosodott ki.

Verstappen az utóbbi időben tőle megszokott higgadtsággal vette tudomásul a helyzetet, mondván, hogy nem érdekli a reakció, azonban később elárulta, leginkább a brit sajtóból van elege. “Nem érdekel, ha kifújolnak, ez van. Lewist nem fújolták ki ennyire Zandvoortban tavaly. Zandvoortban és a Hungaroringen ez megtörtént, és dráma is lett belőle.”

F1: Hamilton leszidta a brit szurkolókat 1

Max Verstappen

“Ilyen a brit sajtó. Ha fordítva lett volna, száz kérdést kaptam volna ezzel kapcsolatban. Most egy kérdés jött, és mind úgy tesznek, mintha ez lenne a normális” – fejtette ki a holland. Hasonló véleményt osztott meg egyébként tavaly Fernando Alonso is, aki szintén elfogultnak érezte a szigetországi F1-es médiát.