A 2022-es, eredetileg maratoni hosszúságú szezonra fordulva a Forma-1 szerette volna enyhíteni a pilóták helyzetét azzal, hogy több szabadidőt nyújt nekik: a korábbi csütörtöki sajtónapot belezsúfolták a péntekbe, így versenyzői szempontból a korábbi négy helyett három napot is elegendő volt a pályán tölteni.

A helyzeten azonban ez alig segített, ugyanis a felszabaduló csütörtököt egyéb sajtóesemények és kötelező megjelenések kezdték el betölteni. Összességében csak sűrűbb lett a programjuk, emiatt pedig kritikával illették a változásokat.

A Forma-1 meghallgatta a visszhangokat, és változtatott: már a soron következő Brit Nagydíjtól kezdve visszaáll a régi rend, azaz visszakerül csütörtökre a médianap, így pénteken sokkal jobban tudnak összpontosítani a vezetésre a szabadedzéseken. Ezenfelül még egy helyen egyszerűsítették a helyzetet: korábban a sajtótájékoztató szobában és a ketrecnek nevezett elkerített, külső részen is kérdezgethették a pilótákat az újságírók és tévéstábok, ám mivel a két helyszínen nem ugyanazok a kérdezők fordultak meg, sokszor ugyanazokra a kérdésekre kellett válaszolniuk többször is.

Mostantól azonban a pilótákat két részre osztják: 10 főt a ketrecben, 10 főt pedig a nyitóképen látható módon, a megszokott ötös csoportokban a szobában lehet majd kérdezni.