2007-ben, 15 évvel ezelőtt Lewis Hamilton Kanadában aratta első F1-es futamgyőzelmét azok után, hogy a pole-pozíciót is először szerzett. Az idei Kanadai Nagydíj azonban teljesen másról szól a hétszeres világbajnoknak: a szabadedzéseken óriási kísérletezések zajlottak a Mercedes háza táján, hogy csökkentsék a delfinezést.

Hamilton végül csak a 13. helyen zárta a napot, 1,2 másodperccel lemaradva a leggyorsabb Max Verstappen mögött. “Rengeteg különböző dolgot kipróbáltunk, egy kísérleti padlólemezt is nálam, ami nem működött. Semmit sem tudunk kezdeni ezzel az autóval, ami látszólag működne” – mondta csalódottan a hétszeres bajnok.

“Különféle beállításokat próbálgattunk George és én” – célzott Russellre Hamilton. “Megnéztük, hogy melyik út működhetne, de egyik sem volt jó. Számomra katasztrofális volt, mintha az autó csak romlott volna, egyre rosszabbul viselkedett volna, minél többet nyúltunk hozzá. Ez volt a legrosszabb, amit bármilyen autóban éreztem itt.”

“Dolgozni fogunk tovább. Ez van, ez az idei autónk. Keményen kell dolgoznunk és jobb autót kell építenünk jövőre” – tekintett előre a brit.