Már a hétvégi Kanadai Nagydíjon életbe lép az a technikai direktíva, amellyel az autók pattogását kívánja megszüntetni a Nemzetközi Automobil Szövetség. Sokak szerint a külső beavatkozás hatására az erősorrend is felborulhat.

A világbajnokságot vezető Max Verstappen szerint nem helyes belenyúlni a szabályokba csak azért, mert egyes csapatok nem végezték el jól a munkájukat. “Elég csalódást keltő, hogy már megint a szezon közben nyúlnak bele a szabályokba” – bosszankodott Verstappen.

“Nem arról van szó, hogy ez minket jobban vagy kevésbé érint-e, mint másokat. Nem szabadna megtörténnie, hogy egy csapat elkezd panaszkodni, és hirtelen megváltoztatják miatta a szabályokat.”

“Több csapat is nagyszerű munkát végzett annak érdekében, hogy ne legyenek ilyen problémái, szóval létezik megoldás. Ha megemeled az autót, akkor sem lesznek ilyen problémáid, de persze teljesítményt veszítesz.”

“De ha valaki nem tervezi meg az autóját megfelelően, akkor az a saját hibája, nem lehet a szabályokra mutogatni. Elég sajnálatosnak tartom, ami történt.”