Számos esemény történt a Forma-1-es Miami Nagydíj utolsó harmadában, a pontszerzők között több név is megfordult, többek között Sebastian Vettel vagy Mick Schumacher. A német páros azonban ütközött egymással, így kiestek a legjobb tízből a leintés előtt. Többek között az ő esetüket is vizsgálták a stewardok, végül azonban csak egy futam utáni büntetést osztottak ki – igaz, ez jelentősebben befolyásolta a végeredményt.

A Forma-1-es Miami Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Fernando Alonso már a futam során is kapott egy öt másodperces büntetést Pierre Gasly meglökése miatt, ám az Alpine spanyolja később újabb öt másodperces hátrasorolást kapott. A kétszeres világbajnok a verseny vége felé egy alkalommal maradandó előnyt szerzett egy pályalevágással, és később sem lassított vissza. A zöld asztalnál hozott döntéssel Alonso ki is került a pontszerzők közül.

Az eredetileg kilencedikként záró spanyol ehelyett a 11. lett, így a williamses Alexander Albon örülhet egy helyett két pontnak, de Lance Stroll is vb-egységet szerzett az Aston Martinnak úgy, hogy a bokszutcából rajtolt.