Többször is felmerült az elmúlt hetekben, hogy már szezon közben lecserélheti Nicholas Latifit a Williams, az évet gyengén kezdő kanadai versenyző helyére pedig az Alpine-tól kérnek kölcsön Oscar Piastrit.

„Nem érdemes odafigyelni a rólam keringő pletykákra” – reagált a hírre Latifi a Le Journal de Montreal hasábjain. „És nem én vagyok az egyedüli, akivel ugyanígy bánnak. Arra ugyanakkor rájöttem, hogy az eredményeim nem kielégítőek, ennél többre lesz szükség” – fogalmazott a 26 éves pilóta, aki idén a 16. helynél előrébb még egyetlen futamot sem fejezett be, míg újdonsült csapattársa, Alexander Albon már pontot is szerzett.

Latifi úgy véli, képes lesz rá, hogy felvegye a versenyt régi-új kollégájával (a Forma-2-ben is versenyeztek egy csapatban – szerk.), de csak akkor, ha újra teljesen képes lesz bízni önmagában. „Meggyőződésem, hogy tudok olyan gyors lenni, mint Alex, aki hamarabb kiismerte az új autót” – mondta.

Egy friss interjúban hasonlóra célzott Jost Capito, a Williams csapatfőnöke is: szerinte Latifi is képes ugyanazok a köridőket hozni, mint a Red Bull-nevelt Albon. „Az autót kicsit nehezebb és trükkösebb vezetni, mint a tavalyit, ezért össze kell szednie magát, ehhez viszont maximális támogatást kap a csapattól” – nyugtatta a kedélyeket.