A Haas az utolsó helyről a középmezőnybe lépett előre a 2022-es Forma-1-es szezonban, ezt pedig nem feltétlenül nézik jó szemmel a riválisok. A gyanú szerint túl szoros kapcsolat alakulhatott ki a Ferrari és a Haas között, utóbbi előrelépése pedig ennek köszönhető.

Az Auto, Motor und Sport szerint három csapat hivatalosan is kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), hogy indítson vizsgálatot az ügyben, és tárja fel, pontosan milyen kötelék van a két csapat között.

A riválisok szerint ugyanis valószínűleg többről van szó, mint egyszerű “üzleti kapcsolatról”, márpedig a szabályok többet nem engednének meg. Sokan tartják gyanúsnak, hogy miután a költségplafon miatt a Ferrari több szakembert is elküldött, közülük többen a Haasnál kötöttek ki. A szélcsatornás adatok esetleges (amúgy nehezen bizonyítható) megosztásából is profitálhatott a két csapat.

A német lap szerint a McLaren, az Aston Martin, az Alpine és a Mercedes négyeséből kerülhetett ki az a három alakulat, amely hivatalos vizsgálatot kért az FIA-tól.