A tavalyi szezon végigszenvedése után a Haas valósággal megtáltosodott 2022-re, a visszatérő Kevin Magnussen azonnal szállított egy ötödik helyet a csapatnak Bahreinben. Kicsit nagyobb szerencsével Mick Schumacher is ponto(ka)t szerezhetett volna, ami jókora meglepetés a tavalyi eredmények után.

A paddockban már terjed a szóbeszéd arról, hogy a Haas több területen egyszerűen lemásolta a Ferrari megoldásait. A másolás egy bizonyos fokig természetesen nem tiltott, de Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke szerint azért elég érdekesek egyes, a Ferrarin és a Haason látható megoldások.

“Láttunk olyan megoldásokat, amelyekkel kapcsolatban muszáj feltenni a kérdést, mégis hogyan juthatott ugyanarra két, egymástól független csapat” – fogalmazott Szafnauer, aki egyelőre nem szeretne állást foglalni a Haas szabályosságáról.

“Senki nem tudja, milyen megoldásokkal állt elő a többi csapat, amíg nem látja őket. Akkor mégis hogyan lehetnek egyformák?” – célozgatott Szafnauer arra, hogy a fejlesztési időszakban lehetett információáramlás a két csapat között.

Ez természetesen szabálytalan lenne, ugyanakkor bizonyítani is nehéz lenne bármit, mert – például – a Ferrari és a Haas közös szélcsatornát használ. A téma várhatóan még többször előkerül majd az idei szezonban.