A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

A múlt heti Ausztrál Nagydíjon nemcsak az Aston Martin versenyzői estek-keltek, de még a márka biztonsági autójával is csak a baj volt. Melbourne-ben az Aston Martin autója volt a soros, amely azonban másodpercekkel lassabb a Mercedes biztonsági autójánál.

Max Verstappen erősen kritizálta az Aston Martin biztonsági autójának tempóját, teknősnek nevezve a Mercedes-AMG GT Black Seriesnél 200 lóerővel gyengébb V8 Vantage-et. Az idei első két futamon a Mercedes biztosította a biztonsági autót, az Aston Martin most debütált – egy körönként öt másodperccel lassabb autóval.

A futamgyőztes Charles Leclerc szerint is túl lassú volt a biztonsági autó tempója, de a monacói azt is megjegyezte, hogy Bernd Mayländer szemmel láthatóan a határon autózott, mert folyamatosan csúszkált a kanyarokban.

„Nagyon kedves Charles-tól, hogy ő is észrevette, abszolút a határon voltam. Ennél többet egyszerűen nem tehettem” – fogalmazott Mayländer.