Akár nézőcsúcs is születhet az idei, 37. Magyar Nagydíjon, vasárnapra legalábbis már nem tud több jegyet értékesíteni a Hungaroring. Nemcsak a normál lelátókra, hanem a pluszban építendő öt tribünre is elfogytak a belépők – sőt, már állóhelyek sincsenek. Ez számokra levetítve azt jelenti, hogy a verseny napjára közel százezer nézőt várnak a mogyoródi dombok közé.

„Van a pályának egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gyulay szerint százezer ember még biztonsággal meg tudja közelíteni a Hungaroringet, és így a színvonalas kiszolgálást, a minőségi szórakozást még garantálni tudják a lelátókon és a lelátók mögötti területen is.

Péntekre és szombatra még vannak jegyek, azokat most kezdik el értékesíteni (eddig csak a bérleteket és a vasárnapi belépőket forgalmazták). Az utóbbi évek rekordját a 2019-es hétvége tartja, akkor négy nap alatt 230 ezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen a Magyar Nagydíj eseményeit, és csak vasárnap 92 ezren szurkoltak a Hungaroringen.