Hatalmas kihívást jelent a Forma-1-es mezőnynek a Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne: a dzsiddai pálya szűk, sok helyen beláthatatlan, és óriási terhelések érik az ember testét a gyors, de 27 kanyarral tűzdelt aszfaltcsíkon.

Ehhez jön még pluszban az az adrenalin, melyet a pozíciókért folytatott csaták szabadítanak fel. A helyzet tehát nem egyszerű, minden figyelem az autóra, az útra, a falakra és az ellenfelekre összpontosul. Kivéve Max Verstappennél.

A holland futamgyőztes még Charles Leclerc Ferrariját üldözte a második helyen, amikor egy fóliadarab akadt Red Bulljának egyik antennájába. Pont rossz helyen fogta meg autója a szemetet, ugyanis a fólia így épp a szemei előtt járt táncot a menetszélben, érthető, hogy zavarta őt a koncentrációban. Egyetlen lehetősége maradt hát: meg kell szabadulnia tőle, még annak árán is, hogy egy kézzel kell irányítania autóját.

A fenti videóból nem derül ki, hogy a világbajnok megszabadult-e a fóliától, de az látszik, hogy több körön keresztül küzdött a fólia ellen. A holland győzelmével feljött a bajnokság harmadik helyére, lemaradása 20 pont az éllovas Leclerc-rel szemben.