A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj is a Red Bull és a Ferrari párharcáról szólt, miközben az elmúlt években szinte egyeduralkodó Mercedes önerőből ezúttal sem tudott harcba szállni a dobogóért.

A szombati Q1-es betlije után a 15. helyről rajtoló Lewis Hamilton csak egy ponttal távozott Dzsiddából, miután tizedikként intették le. „Nem változott sok minden a legutóbbi verseny óta, csak néhány nap telt el” – mondta a leintés után a hétszeres világbajnok.

„Amit tudok, hogy ma még a Haast sem tudtam feltartóztatni a végén” – utalt arra, hogy Kevin Magnussen az utolsó körökben előzte meg őt. „Ezzel a motorerővel, ami nekik van, szinte elhúzott mellettem. Rengeteg munkánk van még, de tudom, hogy remek csapatunk van, csak leszegett fejjel mennünk kell tovább, miközben próbálunk fejlődni.”

F1: Még egy Haas is megverte Hamiltont 2

George Russell

Ezzel szemben a másik Mercedesszel a rajttól fogva stabilon tartotta az ötödik helyet George Russell, így a csapat új pilótája át is ugrotta Hamiltont a bajnoki összetettben. „Azt mondanám, fizikai értelemben eddig ez volt a legkeményebb versenyem a Forma-1-ben, amit elég menő volt megtapasztalni” – értékelt.

„Ez volt a lényeg egy ilyen elképesztő pályán, ekkora tempónál. Ugyanakkor győzelmekért szeretnék harcolni, nem ötödik helyekért. Dolgoznunk kell, ebben most ennyi volt a maximum.”

A Mercedes a csapatbajnokságban jelenleg a második helyen áll, de már 40 egységnyi hátrányban a Ferrarival szemben, míg a Red Bull egyetlen pontra megközelítette a brackley-ieket.