Rég ment már olyan rosszul a Mercedes a Forma-1-ben, mint a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén. Az Ezüstnyilak renoméját George Russell próbálta menteni az időmérőn, míg a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton már a Q1-ben búcsúzni kényszerült.

“Szeretem a versengést, mindig is szerettem” – mondta a kialakult helyzettel kapcsolatban Toto Wolff csapatfőnök. “Nyolc évig remekeltünk, a mezőny élén voltunk, jól menedzseltük a helyzetet. Most azonban kicsit olyan érzésem van, mint 2013-ban volt, amikor nem volt meg a tempónk a Red Bull sebességéhez. Talán még a Ferrariéhoz sem, de harcoltunk. Így érezzük magunkat most” – tekintett vissza az osztrák. Azt a szezont egyébként a Mercedes másodikként zárta, a Red Bull és a Ferrari között.

“Harcolnunk kell. Teljességgel elfogadhatatlan a jelenlegi teljesítményünk. Harmadik helyen vagyunk a pályán, de van, hogy még ott sem. Nem opció, hogy itt maradjunk” – tette hozzá Wolff. A Mercedest a dzsiddai időmérőn még az Alpine is megverte, Esteban Ocon is megelőzte Russellt a kvalifikáción.