Mint ismert, nem jelent meg Lewis Hamilton az FIA díjatadó gáláján tavaly év végén, miután a botránnyal tarkított, szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon részben a vitatott versenyigazgatói döntések következtében veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben. Ezzel azonban vétett a szabályok ellen, az első három helyezettnek ugyanis kötelező megjelennie a párizsi eseményen.

Az idénynyitó Bahreini Nagydíj szabadedzései előtt lezavart médianapon a Mercedes versenyzője megerősítette, hogy pénzbírságot kap tettéért – a brit ennek ürügyén csütörtökön találkozott Mohammed ben Szulajemmel, a szövetség frissen megválasztott elnökével. „Megbeszéltük, hogy hátrányos helyzetű fiatalok motorsportmérnöki pályafutását támogatják majd az összegből” – árulta el Hamilton.

Ben Szulajem még decemberben világossá tette, nem fog szemet hunyni afelett, hogy Hamilton lényegében bojkottálta a díjátadót.

„Régen már találkoztam Mohammeddel egy dubaji esemény során, ezért jó látni őt, hogy ilyen pozícióba került. Ez is segíti a sokszínűségért vívott küzdelmünket” – mondta az FIA új irányítójáról a hétszeres világbajnok.