Miután Daniel Ricciardo távozott a Red Bulltól, a Max Verstappen mellett megüresedő 2019-es helyet Pierre Gasly kapta meg. A franciát azonban hamar, még év közben lefokozták gyenge teljesítménye miatt, helyére Alexander Albon érkezett. Gasly a Toro Rossónál/AlphaTaurinál azonban összekapta magát: még abban az évben dobogóra állt Brazíliában, 2020-ban futamot nyert, ezután pedig még egy dobogót bezsebelt.

A csapattárs Cunoda Jukit agyba-főbe verő Gasly azonban elmondta, nem fog örökké a babérjain ülni. “Abszolút, egyértelműen ez a cél” – utalt a Red Bull-ülésre, ahol utódai, Albon és Sergio Perez sem alkottak túl maradandót eddig. “Nem azért vagyok az F1-ben, hogy megelégedjek a pontszerzéssel vagy a top 5-ös pozíciókkal. Győzelmek, pole-pozíciók, bajnoki címek – ezekért dolgozom keményen. Ehhez azonban szükség van egy  jó autóra is” – mondta a 26 éves pilóta.

F1: Leléphet a Red Bulltól a futamgyőztes 1

Pierre Gasly

Gasly szerint már csak egyetlen esélye van a Red Bull-ülésre, 2023 végén ugyanis lejár a szerződése az energiaitalosokkal. “Meglátjuk, hogy alakul az idei év” – mondta, hozzátéve, hogy nem zárja ki a szakítást sem, ha nem kapja meg az áhított pozíciót. “Az első megbeszélésekre a Red Bull-lal kerül majd sor. Meglátjuk, hova jutunk velük, reméljük, hogy ugyanúgy gondolkodunk. Ha nem, akkor figyelnünk kell a további lehetőségeket.”

Megérdemelné Gasly a Red Bull-ülést?
Igen, kinőtte már az AlphaTaurit
61% (1394)
Nem, egyszer már leszerepelt
10% (230)
Nem, Perez jobb Gaslynál
29% (657)