Egy hete számoltunk be arról, hogy Mario Andretti Twitteren tette közzé, miszerint fia, az Andretti-versenycsapatokat irányító Michael a Forma-1-ben is szeretne versenyezni.

Lépésükre nem sokkal később a Nemzetközi Automobil Szövetség is válaszolt, ám az nem volt túl pozitív hangvételű az új csapat csatlakozási lehetőségét illetően. Ennek ellenére Andrettiék nem adják fel, sőt, jelentős fejleményekről számoltak be a nyilvánosságnak.

Az IndyCar szezonnyitó hétvégéjén ugyanis a Forma-1-es szerepvállalással kapcsolatban kérdezték az 1978-as világbajnokot. “Nem vagyunk új fiúk. Ismerjük az előfeltételeket, de van itt egy időtényező is. Amint azt mondják, hogy indulhatunk, megyünk is.”

“Már rengeteg munkát elvégeztünk. Részlegünk épül az Egyesült Királyságban. Vannak embereink, prominens személyiségek, akik végeztek már effajta elindító munkákat. Rengeteg dolog van a fejünkben” – mondta Andretti, aki azt is elárulta, milyen motorokkal mennének 2024-től kezdődően.

“Formális megállapodást kötöttünk egy motorszállítóval. Már elmondhatom, hogy a Renault lesz az” – jelentette ki. Egy másik interjúban pedig azt is elmondta, hogy egyik F1-es pilótájuk nagy valószínűséggel Colton Herta lenne: a még mindig csak 21 éves amerikai híres versenyzőfamília szülötte, és nem megy rosszul az IndyCarban, tavaly ötödik lett a bajnokságban három futamgyőzelemmel. Már csak a Nemzetközi Automobil Szövetség engedélyére lenne szükségük, hogy valóban elindulhassanak a Forma-1-ben.