Elfogadta az Aston Martin „visszautasíthatatlan” ajánlatát Jánvári Zsolt, aki az elmúlt öt évben a Haas és a Williams Forma-1-es csapatánál dolgozott elektrotechnikai rendszertechnikusként – értesült a Formula.hu.

A hírek szerint Jánvári március 1-jén áll majd munkába a brit luxussportautó-gyártó gaydoni központjában, ahol elsősorban a Valkyrie-projekten fog dolgozni, amit a brit márka annak idején még a Red Bull partnereként, Adrian Newey vezetésével alkottak meg.

„Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy bármelyik F1-es istállóval összevethető az a színvonal, ahogyan a gyár ezt a projektet kezeli” – fogalmazott a lapnak az új lehetőségről a szakember, aki így kimondatlanul is közel került az Aston Martin F1-es csapatához, mely az idei szezonban is Sebastian Vettellel és Lance Stroll-lal lesz ott a rajtrácson.

„Úgy érzem, hogy az elkövetkezendő időszakban nemcsak kamatoztatni tudom az eddigi tapasztalataimat, de olyan ismeretekre és tudásra is szert tehetek, amelyeket a jövőben gyakorlatilag bármilyen versenyszériában hasznosítani tudok majd.”

Összesen 150 példányt fog készíteni a Valkyrie-ből az Aston Martin, valamint további 25 darabot, amit viszont csak versenypályán lehet majd használni. Mostanra azonban valamennyi elkelt az 1160 lóerős szupersportautóból a 3-4 millió dolláros (0,9-1,3 milliárd forint) vételár ellenére.

Az elmúlt napokban ráadásul újra szárnyra kapott a hír, miszerint az Aston Martin a 2023-as Le Mans-i 24 óráson a Hypercar-géposztályban indíthatja a Valkyrie-t.