Ugyan 2019-ben előléptették a Red Bullhoz, kis híján kisiklott Pierre Gasly Forma-1-es pályafutása – a francia versenyzőt ugyanis alig több mint fél szezon után visszaültették a fiókcsapatba, és azóta is az AlphaTauri színeiben versenyez. A faenzaiakhoz visszatérve azonban 180 fokos fordulatot vett Gasly teljesítménye: amellett, hogy többször dobogóra állt, a 2020-as Olasz Nagydíjon első győzelmét is megszerezte.

A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley a Jack Threlfall Showban hintette el, hogy a 26. születésnapját február 7-én ünneplő Gasly már készen áll a következő lépésre, és nemcsak az ő, hanem Alexander Albon példájából is tanulva.

F1: Lefokozott pilótájával is számol a Red Bull 1

„Alex mellett sok mindent megtanultunk. Például azt, hogyan támogassunk egy olyan fiatal versenyzőt, aki nehéz időket él meg. Előtte ugyanebben a helyzetben volt Pierre is, és láthatjuk, milyen most az önbizalma. Magára talált egy viszonylag kicsi csapatnál, és őszintén szólva úgy látom, már készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést” – fogalmazott a szakember.

Annak kapcsán, hogy mire számíthat Gasly, konkrét válasszal nem szolgált, türelemre intve a kérdezőt.