Nem titok, hogy a Liberty Media szeretné, ha sok-sok sikertelen próbálkozás után a Forma-1 megvetné a lábát Amerikában is. Ennek egyik fontos lépcsőfokát az idei évre sikerült megugrani, az Egyesült Államokban 2022-ben két nagydíjat is rendeznek.

Lehet, hogy ez az állapot azonban nem tart sokáig. A Sports Business Journal beszámolója szerint a Forma-1 vezetése és Las Vegas elöljárói arról tárgyalnak, hogy a sportág a kaszinóváros híres főutcáján, a Stripen versenyezzen. A hírek nem alaptalanok, a Forma-1 vezetői az elmúlt hónapokban többször is jártak Nevada államban és felmérték, mennyire is lenne alkalmas a helyszín futamrendezésre.

A Forma-1-től hivatalosan senki sem kommentálta a híreszteléseket, de a legtöbben úgy vélik, hogy akár jövőre, de legkésőbb 2024-ben jöhet a harmadik amerikai F1-es futam. Ha előbbi valósul meg, akkor a hivatalos bejelentés még az idei szezon első felében jöhet.

Nagyon régi helyszínre térhet vissza az F1 2

Michele Alboreto, az 1982-es győztes a Tyrrell-lel

Las Vegas számára nem ismeretlen a Forma-1, bár a Caesars Palace Nagydíjakat, melyet a névadó hotel gigantikus parkolójában tartottak 1981-ben és 1982-ben, talán jobb lenne elfelejteni: a pilóták a rekkenő hőségben szenvedtek, fizikailag megterhelő futamok voltak ezek, melyek ráadásul nem nagy közönséget vonzottak.