Nem is olyan régen még lehetetlennek tűnt, hogy egyhamar tető alá hozza a Liberty Media a Forma-1-es Miami Nagydíjat, ám az elmúlt hetekben nagyot fordult a világ ezen a téren. A városvezetés beállt a terv mögé, a szerdai szavazással pedig hivatalosan is engedélyezték a sportág érkezését.

Az események hamar felgyorsultak. Vasárnap délelőtt a Forma-1 online felületein logóikat lila színűre cserélték a hagyományos piros-fehér helyett.

Hivatalos, Miamiba látogat a Forma-1 2

Ezzel is előkészítették a hivatalos bejelentést, miszerint

2022-től érkezik a Miami Nagydíj.

A felek 10 évre szóló szerződést jelentettek be, melynek keretében egy 5,41 kilométer hosszú, 19 kanyarral tűzdelt vadonatúj pálya épül a Hard Rock Stadion körül. A verseny időpontját még nem határozták meg, de biztosan függ majd az austini Forma-1-es futam idejétől is. Az Amerikai Nagydíjnak otthont adó pályának egyelőre még nincs szerződése 2022-re.

Hivatalos, Miamiba látogat a Forma-1 3

A pálya vonalvezetése

“Az Egyesült Államok fontos piac számunkra” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a második amerikai verseny segíti a növekedést. “Szorosan együttműködünk a Hard Rock Stadion csapatával és az FIA-val, hogy a pálya szenzációs versenyeket nyújtson, és a helyi közösség számára is pozitív, maradandó hozzájárulást nyújtson.”

Hivatalos, Miamiba látogat a Forma-1 4

“Hálásak vagyunk a szurkolóknak, a Miami Gardens megválasztott tisztviselőinek és a helyi turisztikai iparnak türelmükért és támogatásukért. Várjuk már, hogy sportág történetében először Miamiba vigyük a bolygó legnagyszerűbb versenyét” – tette hozzá az olasz szakember.