A Forma-1 túl van története leghosszabb szezonján, sosem volt még egy évben 22 nagydíj. 2021-ben ráadásul ezen versenyek többsége igencsak élvezetesre és szórakoztatóra sikerült. A sportág vezetése azonban kíváncsi volt arra, vajon a rajongóknak melyik futamok tetszettek a legjobban, így kiírt korábban egy szavazást, melynek mostanra lett meg az eredménye.

A 52 ezer szavazat összeszámlálása alapján a legnépszerűbbnek az Olasz Nagydíj bizonyult, mely a voksok 19 százalékát gyűjtötte be. Tény, hogy volt minden a hétvégén, még egy sprint is, de ez nem sokban befolyásolta a monzai történtek alakulását vasárnap. A bajnokesélyesek ütköztek, a McLaren a szezon egyetlen kettős győzelmét szerezte, Daniel Ricciardo pedig “visszatért”.

A Forma-1 az első öt futam sorrendjét hozta nyilvánosságra. A győztestől nem sokkal lemaradva, 16 százalékkal a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj következett, a világbajnoki döntő mögött azonban már komolyabb hátránnyal, “csak” 10 százalékkal a Sao Pauló-i Nagydíj lett a bronzérmes, mely Max Verstappen véleményes védekezéséről, valamint Lewis Hamilton – a sprintet is idevéve – dupla előretöréséről marad emlékezetes.

Negyedikként az Azerbajdzsáni Nagydíj végzett 8 százalékkal, ahol Verstappen defektje és Hamilton csúnya hibája után Sergio Perez győzött, az ötös lista végén pedig 7 százalékkal a kaotikus Magyar Nagydíj zárt.