A Forma-1-es csapatok szponzori szerződései, megállapodásai folyamatosan változnak. Az utóbbi időben a Ferrariról volt a legtöbb szó ezen a téren, ahonnan távozott a névadó szponzor, de egyúttal visszatért Maranellóba egy meghatározó brand.

A Mercedesnél is komoly változások zajlottak 2022-be lépve: az egyéni címet elbukó, de a konstruktőri trófeát zsinórban nyolcadik alkalommal bezsebelő alakulattól most két olyan szponzor távozik, akik 2014, vagyis a sikerszéria kezdete óta a csapattal voltak. Az egyik a nyomtatóiról ismert Epson, a másik pedig a Bose, akik hangrendszerek gyártásával foglalkoznak.

Pénzügyileg nem tudni, pontosan mennyi veszteséget jelent ez a Mercedes Forma-1-es csapatának, ám a sztori nem is feltétlenül emiatt érdekes. A Bose ugyanis kissé keserű szájízzel hagyhatja maga mögött az F1-et, köszönhetően Toto Wolff csapatfőnöknek. Az osztrák szakember emlékezetes módon hajította el a cég egyik fejhallgatóját a Szaúd-arábiai Nagydíjon, miután Lewis Hamilton belehajtott Max Verstappen Red Bulljába.

A pillanatot természetesen azonnal felkapta az internet és rögtön mémesítették is.

Mindez persze a Bose hírnevén aligha ejt csorbát, hiszen a márka egyébként sem tartozott a Mercedes legmagasabb szintű szponzorai közé.