Nemrég egy dokumentumot tett közzé a Forma-1 a szervezetükön belüli várható fejlesztésekről és változásokról, ám ebben kissé váratlan dolgokat találtak. A tervek szerint ugyanis távozhat a sportág vezetéséből Ross Brawn és Pat Symonds: előbbi a sportszakmai főnök, utóbbi pedig az F1 szakértői stábját vezeti.

Arról nem szólnak a pontos hírek, hogy mikor távozna jelenlegi posztjáról Brawn, ám a Motorsport információi szerint legkésőbb a 2022-es év végéig maradna a 67 éves szakember. Neki köszönhetjük egyébként az új technikai szabályzatot, mely teljesen átalakítja a 2022-es autókat, emellett a sprinteket is az ő felügyeletével hozták tető alá.

Brawn hozta újra közel az F1-hez egykori kollégáját, Symondsot is, aki szintén tevékeny részese volt a 2022-es szabályrendszer kidolgozásának. Emellett ő fektette le a 2026-tól bevezetendő új motorformula alapjait is. Ő a tervek szerint a jövő nyáron, 68 éves korában távozhat posztjáról.

Symonds munkájához egy 15 fős mérnökökből álló csapatot is toborzott. Többségük sorsa a főnök távozásával az lesz, hogy a Forma-1 helyett a Nemzetközi Automobil Szövetségnél dolgoznak majd tovább az együléses szakág vezetőjének, Nikolas Tombazisnak felügyelete alatt.