A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko ismert arról, hogy olykor előbb beszél, mint gondolkodik. Legutóbb például a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj leintése után közvetlenül beszélt arról, hogy szerintük Max Verstappen a vélekedéssel ellentétben nem is fékezett Lewis Hamilton előtt az összeérést megelőzően. Emellett a brit vélt bűnösségét is firtatta a szabadedzéseket követően, amikor a későbbi futamgyőztes feltartásos incidensekbe keveredett.

Ilyen szempontból meglepetést jelentett, amikor az osztrák szakember bocsánatot kért azok után, hogy kiderült, Verstappen igenis fékezett Hamilton előtt. “Amikor a tévéinterjúkat adtam, azokra az információkra hivatkoztam, melyeket előtte a mérnököktől kaptam. Ezek nyilván nem voltak korrektek, ezért elnézést kérek.”

Marko a dzsiddai eseményeket maga mögött hagyva immár az Abu-dzabi Nagydíjra koncentrál. “Nyerni szeretnénk a futamon és vele együtt a világbajnoki címet is bezsebelni. Mindent meg fogunk tenni ezért, de nem fogunk tisztességtelen eszközökhöz folyamodni. Megvolt a tempónk is Szaúd-Arábiában, hogy felvegyük a versenyt Hamiltonnal. Ez a pálya jobban fekszik nekünk” – célzott a szezonzáró helyszínére az egykori Forma-1-es pilóta.