A Red Bull és a Mercedes Forma-1-es csapatai között nem csak a pályán zajlik komoly csata, a csapatfőnökök és az istállókhoz közel állók is kiveszik a saját részüket a lélektani háborúból. Egy ideje már Jos Verstappen is része ennek a hadviselésnek. A korábbi F1-es pilóta és egyben Max apjának pálfordulását az okozta, hogy az addig jóbarátnak hitt ellenfél, Toto Wolff még csak egy telefont sem eresztett meg, amikor Lewis Hamiltonnal ütközött a Red Bull pilótája, majd kórházba szállították.

A két fél kapcsolata még most sem nevezhető felhőtlennek. “Jó helyünk van itt a Red Bullnál” – mondta Jos. “Voltak beszélgetéseink Toto Wolff-fal, és azt gondoltam, hogy jó a kapcsolatom vele. De aztán megmutatkozott az igazi Toto. Már nincs köztünk kapcsolat.”

Amikor rákérdeztek, hogy ezek alapján Wolff egy rossz vesztes, Verstappen annyit felelt: “Úgy is mondhatjuk, igen. A Mercedes évekig vezetett. Most, amikor először sarokba szorultak, egy másik Totót láthatunk. Kár érte, de így ismerszik meg az ember.”

Az apa mindezekhez még hozzátette, hogy nincs terítéken jelenleg, hogy a bajnoki éllovas csapatot váltson.