A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzése rávilágított arra, mennyire sokba is kerülhet egy hiba a 27 kanyarból álló dzsiddai versenypályán. Charles Leclerc balesetén kívül azonban voltak még meredek momentumok a 60 perces gyakorlás során.

Ez leginkább Lewis Hamilton gyorsköreinél látszott: miközben a Mercedes britje időmérős teljesítményéhez közeli tempóban haladt, a betonfalak miatt beláthatatlan kanyarokban igen későn bukkantak fel a lassan guruló versenytársak. A hatalmas sebességkülönbség egyértelműen magában hordozza a veszélyt, mely akár egy nagy baleset formájában csúcsosodhat ki az időmérőn. Érdemes belegondolni abba, milyen kivárási játékokat szoktunk látni a kvalifikáció előtt. Elég, ha egy ember kiugrik a sorból, megunva a várakozást, és épp egy gyorskörön lévő elé jön ki, aki nem is számít a lassabb pilóta érkezésére, mert nem látja…

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

“A forgalom egyértelműen rosszabb, mint más helyeken, olyan Monaco-szerű” – fogalmazta meg a problémát Hamilton. “A tempó, amivel utoléri az ember az autókat, veszélyes.”

A bajnoki rivális Max Verstappen is egyetért Hamiltonnal a témában. “Az időmérőt tekintve úgy gondolom, nehéz lesz majd a forgalom miatt, de jelenleg még nehéz pontosan megmondani, hogyan alakul a szombat. Bármi történhet” – mondta a Red Bull hollandja.