A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Az utóbbi néhány versenyen folyamatosan DRS-hibákkal küszködött a Red Bull, a Mercedesnél nem is nézték jó szemmel, hogy a rivális rendre parc fermé hatálya alatt javítgatja az autóit. A Motorsport olasz kiadása szerint a csapat végre megtalálta a hiba okát, ami ráadásul plusz tempót is hozhat nekik az egyenesekben.

A csapat arra jutott a vizsgálatok során, hogy a DRS nyitását szabályozó rendszert túl szorosra állították. A rendszer egyes alkatrészeit a szezon utolsó két versenyére lekerekítettebb elemekre cserélik, így a csapat reményei szerint a szárny ismét időben nyílik majd.

Katarban egyébként egy korábbi specifikációjú hátsó szárnyra váltott vissza a csapat. Ez nagyobb leszorítóerőt jelentett ugyan, cserébe a DRS megbízhatóbban működött. A Red Bull arra számít, hogy az utolsó két versenyen ismét ideális beállításokkal versenyezhetnek, vagyis a csapat reményei szerint csökken majd a Mercedes előnye az egyenesekben.