A 2021-es Forma-1-es szezon során egy csapat sem tehette meg, hogy ne koncentrálna valamennyire a 2022-es autó fejlesztésére. Emiatt számos megjegyzés is érkezett a tapasztalatokról, melyek eleinte borús képet festettek a jövő évi szezonról, ám a borúra derű jött az utóbbi időben.

A képet tovább tisztítja most Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője, aki amellett, hogy szerinte lassan már 100 százalékig integrálódott a csapatba, elmondta, hogy a korábbi várakozásokkal szemben mégsem lesznek olyan lassúak a jövő évi F1-es autók.

“Január óta dolgozunk a projekten” – mondta a spanyol, aki már látta is az alapautót, melyet jövőre vezetni fog. “Számos alkalommal meglátogattam a szélcsatornát és sokszor szimulátoroztam. Abban a kényelmetlen helyzetben vagyunk, hogy csináljuk a feladatainkat, de nem tudjuk, hol tartanak a többiek. És Barcelonáig nem is fogjuk tudni” – utalt a téli tesztek időpontjára. “De biztosíthatok mindenkit, hogy a Ferrari minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy jövőre ismét győztes autója legyen.”

Korábban öt másodperces köridőlassulást is prognosztizáltak szakértők, de azt Sainz is megerősítette, hogy ez valószínűleg nem így lesz. “Ez volt az érzés januárban, de amikor más pilótákkal és csapatokkal beszéltem, mind azt mondták, hogy már nem vagyunk lassúak. Ez azt jelenti, hogy mindenki sokat javított autóján ezekben a hónapokban.”

“Ezért is kényelmetlen a helyzet, mert azon gondolkodik az ember, vajon mennyit és hogyan javíthattak” – elmélkedett Sainz.