Az állandó rajtszámok 2014-es bevezetésével a világbajnokot illető 1-es rajtszámot sem osztják ki automatikusan, így utoljára ezt még Sebastian Vettel használta a Forma-1-ben, a 2013-as vb-győzelme után. Lewis Hamilton ugyanis egyik diadala után sem cserélte le a 44-est, míg Nico Rosberg 2016-os sikerét követően visszavonult.

Jövőre azonban ez változhat – legalábbis abban az esetben, ha idén Max Verstappen lesz a világbajnok. A Red Bull-versenyző a Sao Pauló-i Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a RaceFans kérdésére megerősítette: ha nyer, 2022-ben a világbajnoki rajtszámmal áll rajthoz. „Mégis hányszor adatik meg, hogy az 1-es rajtszámmal versenyezzél?” – érvelt a holland.

„A rajongói termékek eladása szempontjából is előnyös, okos lépés” – jegyezte meg a 24 éves versenyző.

Régen látott dolog térhet vissza az F1-be 2

Verstappen visszahozná az 1-est a királykategóriába, ha világbajnok lesz idén.

Verstappen jelenleg 19 ponttal vezeti az összetettet a Mercedesszel immár a nyolcadik vb-sikeréért küzdő Hamilton előtt. Hozzátette ugyanakkor, hogy még négy verseny hátravan a szezonból, korai lenne még bajnokot avatni.

„Négy verseny alatt bármi megtörténhet. Jól állunk, de ez gyorsan változhat, hiszen, ahogyan a mexikói futam után már mondtam, volt ennél nagyobb előnyöm is, ami két futam alatt elolvadt” – utalt vissza a nyár elejére Verstappen, amikor volt, hogy 32 egységgel előzte Hamiltont.

„Újra meg kell próbálnunk a legjobbat kihozni magunkból, megpróbálok ismét győzni” – tekintett előre a brazíliai hétvégére, miközben hangoztatta, hogy nem gondol a bajnoki címre. „A hozzáállásom minden hétvégén ugyanaz, ezen most sem változtatunk.”